عدد الرسائل : 1748 العمر : 56 الموقع : https://debawy.yoo7.com/ المزاج : رااااايق والحمدلله تاريخ التسجيل : 10/01/2009
موضوع: من بواقى قمح الشعر لام مريم(مطابخ خورشيدكووو) السبت أبريل 25, 2009 9:16 am
اليوم بليلة وهي اكلة شعبية لذيذة وتباع جاهزه
ولكن ست البيت الشاطرة تصنعها في البيت
ولذيذه في الشتاء و مدفي وهي عباره عن قمح تشتروه من جناح البقولياتتغسل و بعدين نحطها في قدر ونصب عليه ماء]وبمجرد ان تغلي الماء نطفئ النار ونسيبها نتركها وهي هتستوي لحالها وذلك عندما نري ان الحبه تضاعف حجمها وتفتحت
اذا كنا مستعجلين ممكن نتركها علي نار هاديه وتقلب من وقت لاخرتوضع في الثلاجه وعند الاستخدام بتم الاتينضع مقدار من البليله +حليب +سكر حسب الرغبه ويترك علي النار تغلي دقيقه
وبذلك ستحصلون علي احلي طبق بليلة دافئ
وبالهنا والشفااكلوها لولادكم مفيدة جدا وهيحبوها
مع مطاعم ومطابخ خورشيدكوووووووو
من بواقى القمح نعمل بليلة جناااااااان
أم مريم ديباوى مميز
عدد الرسائل : 938 العمر : 48 المزاج : هادئ تاريخ التسجيل : 25/12/2008
موضوع: رد: من بواقى قمح الشعر لام مريم(مطابخ خورشيدكووو) السبت أبريل 25, 2009 9:34 am
الاخ الفاضل ابن القاضي بليلة جميلة بس ياريت تنقع الحبوب قبل بيوم أو ساعتين علي الاقل لاعادة الحياة لها والتخلص من ماء النقع لانه بتخرج الحبوب كل السموم به وغسلها ووضعها على النار حت تستوي تماما وثم وضع الحليب وغلتين وطفي فيه ناس تحب تضع قرفة وجوزهند وزبيب وتحلي بالعسل وتقدم ساخنة
ابن القاضى الكبير ديباوى مميز
عدد الرسائل : 1748 العمر : 56 الموقع : https://debawy.yoo7.com/ المزاج : رااااايق والحمدلله تاريخ التسجيل : 10/01/2009
موضوع: رد: من بواقى قمح الشعر لام مريم(مطابخ خورشيدكووو) السبت أبريل 25, 2009 9:41 am
الفاضلة
ام مريم
سيدة المنتدى الاسرى
شكرا لمرورك
ومع مطابخ ومطاعم خورشيدكوووووو
معنا
للبليلة قيمة وفضيلة
محمد فكري ديباوى مميز
عدد الرسائل : 1054 العمر : 41 الموقع : المدينة المنورة المزاج : الحمد لله تاريخ التسجيل : 20/02/2009
موضوع: رد: من بواقى قمح الشعر لام مريم(مطابخ خورشيدكووو) السبت أبريل 25, 2009 4:09 pm
الله الله يابن القاضي حاجة تفتح النفس عل الصبح
ايه احلاوة والطعامة دي مع مطابخ خورشيدكو هاتاكل وتحلي بأقل الاسعار وهو دا اللي عودتنا عليه مطاعم خورشيد التي يعمل بها ارقي العمالة في العالم شكرا رفيق المطابخ