--------------------------------
--------------------------------
--------------------------------
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

--------------------------------


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو B-card10
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Ddttd113
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Cc110

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 3a7f7310 فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 3a7f7310 فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 3a7f7310 فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 3a7f7310 فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 3a7f7310 فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 3a7f7310


 

 فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ابن القاضى الكبير
ديباوى مميز
ديباوى مميز
ابن القاضى الكبير


ذكر
عدد الرسائل : 1748
العمر : 56
الموقع : https://debawy.yoo7.com/
المزاج : رااااايق والحمدلله
تاريخ التسجيل : 10/01/2009

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو   فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Icon_minitimeالثلاثاء أبريل 21, 2009 9:25 am

انا النهاردة جبتلكم طريقه عمل الفسيخ والسردين بالصور
شم النسيم كان امس والناس لازم تتغذى حلو

خليكو مع الصور

1:السردين
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 1%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D9%8A%D9%86


شكله لذيذ
خليكم معاياااااااا

الخطو الاولى:
سمك سردين نيلى كبير او متوسط

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو %D8%B3%D8%B1%D8%AF%D9%8A%D9%86+2
الخطوة الثانيه:
نجيب ملح خشن (علشان يحفظه)+شطه+ليمون
الخطوة الثالثه:
نحط السردين فى اناء محكم يمكن غلقه بإحكام
الخطوة الرابعه:
نضع عليها كميه من الملح الخشن والشطه
الخطوة الخامسه:
نفضل نكرر العمليه (طبقه سردين وطبقه ملح)
لحد لما نخلص الكميه
الخطوة السادسه:
نعصر لمونه ونحطها بالقشرة ونرش شويه ملح
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو %D8%B3%D8%B1%D8%AF%D9%8A%D9%86+3
الخطوة السابعه:
نضع عليها كيس بلاستيك كعازل للهواء
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو %D8%B3%D8%B1%D8%AF%D9%8A%D9%86+4
الخطوة الثامنه:
نقفل الإناء بإحكام ونتركه لمدة من اسبوع الى عشرة ايام ثم نفتح عليه
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو %D8%B3%D8%B1%D8%AF%D9%8A%D9%86+5
بعد كدة نقدمه مع البصل(اخضر او ناشف) والخيار والخس حسب الطلب
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو %D8%B3%D8%B1%D8%AF%D9%8A%D9%86+6
وبالهنا والشفا



خليكم معايا فى الفسيخ
الفسيخ اسهل من السردين
بص ياسيدى بص ياستى
بننشر السمك البورى فى الشمس لمدة يومين مغطى بشاش حتى لاتصله الحشرات
ثم بعد ذلك يغطى بالملح الكثيف حتى لاتدخله بكتريا ولا عفن
حتى يتم تخليله كماسبق فى السردين
ولابد ان يغمر بالملح الكثيف ثم بعد ذلك عند تقديمه ينقع فى مياة ساخنه لتخفيف الملح
ويغسل بالخل واليمون والزيت ويقدم طازجا
الصـــــور اللـذيـــــــــذه
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو M5znk-e19c2cf143



مع فحلين تلاتة بصل
ويا حلاوة لو بصل اخضر

وكدة يبقى اية الينافص

شوية عيش طريين
من فرن الاخ علاء
ومع مطابخ ومطاعم خورشيدكووو
كل سردين وفسيخ
وحلى يا حلو بالبطيخ
بس
اوعهة تنسى تغسل ايديك بالاريال
نضافة اكيدة
ولمونة جديدة
والله لنكيد العوزال





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم مريم
ديباوى مميز
ديباوى مميز



انثى
عدد الرسائل : 938
العمر : 48
المزاج : هادئ
تاريخ التسجيل : 25/12/2008

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو   فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Icon_minitimeالثلاثاء أبريل 21, 2009 5:45 pm

sunny
العوازل بيقولولك فسيخك كده مسمم
أولا الطريقة تجيب البوري وتغسله على طول بماء دافي جاري مع غسل الخياشيم جيدا ووضعه في مصفاه
حتى يتخلص من كل الماء وتخلط ملح خشن وشطة حمراء مطحونة
وتضع كيس داخل علبة زجاج أو بلاستك وطبقة أولا ملح وشطه وتملا الخياشيم ملح وشطة ورش البوري كما فعلت في السردين وأخر طبقة رش كمية ملح وشطة أسكب طبقة زيت حتى تعزل عنه الهواء وتجعله طري أغلق الكيس بأحكام وضع شئ ثقيل فوقه وأغلق العلبة 15 أو20 يوم وبالهنا

تقبل مروري ولك وافر الاحترام والتقدير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خورشيد
الرائد
الرائد



ذكر
عدد الرسائل : 2298
العمر : 72
المزاج : عادي
تاريخ التسجيل : 22/12/2008

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو   فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Icon_minitimeالثلاثاء أبريل 21, 2009 6:00 pm

تحية لإبن القاضي الكبير
لتذكره الفسيخ في شم النسيم
على فكرة أنا اشتريت فسيخ يوم شم النسيم لكن مفيش حد في البيت بيأكله غيري للأسف
معلهش أنا راجل دقة قديمة من أيام الفراعنة مازلت أحافظ على العادات والتقاليد
كان شم النسيم زمان شم نسيم بجد
واحنا صغيرين كانوا بيعلقوا شرش بصل على الباب مش عارف ليه
وبعض الناس كانوا بيعملوا من أعواد القمح بسنابلها أشغال جميلة ويعلقوها أيضاَ على الأبواب
وأيام الشباب الله يرحمك يا شباب ، كانت حديقة صنعاء أيام ما كانت صنعاء بجد من الصبح لغاية آخر النهار
فكرتني بالذي مضى يا ابن القاضي
المهم السردين وخاصة النيلي جميل والفسيخ أجمل
وطريقة أم مريم رائعة .. لأنها مجربة
تقبلوا تحياتي .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد فكري
ديباوى مميز
ديباوى مميز
محمد فكري


ذكر
عدد الرسائل : 1054
العمر : 41
الموقع : المدينة المنورة
المزاج : الحمد لله
تاريخ التسجيل : 20/02/2009

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو   فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Icon_minitimeالثلاثاء أبريل 21, 2009 6:02 pm

ايه الحاجات اللي تفتح النفس دي يابوعاصم
حاجات تفتح النفس
تغيب وترجع بحاجة جامدة قوي
مطاعم ام مريم دخلت مطبخنا وبتعدل علينا
ان ايه رأيك في التعديل يؤخذ به واللا دا نوع من انواع تبويظ الوجبة بتاعتنا
انا مش مطمن لطريقة ام مريم حاسس ان وراها حاجة
زي الفل يابو عاصم
لك التحية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابن القاضى الكبير
ديباوى مميز
ديباوى مميز
ابن القاضى الكبير


ذكر
عدد الرسائل : 1748
العمر : 56
الموقع : https://debawy.yoo7.com/
المزاج : رااااايق والحمدلله
تاريخ التسجيل : 10/01/2009

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو   فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Icon_minitimeالثلاثاء أبريل 21, 2009 11:06 pm

الفاضلة ام مريم

ماش يا سيدة المنتدى الاسرى

كلامك عالعين والراس
وجبر الخواطر على الله
اضافة جميلة وشكرا لكى على هذة المعلومات

الحاج الكبير قوى قوى
ورئيس مجلس الادارة
تحية مصبحة كدة
بريحة فسيخ قالب ريحة المنتدى
وانا اقول الكل بيدخل ويهرب بسرعة لية
شكر لك والحمد لله ان رجعناك لايام الشباب


الاخ وصديق الكفاح بالمطابخ والمطاعم
يا سيدى جبر الخواطر على الله
بس فادتنا الفاضلة ام مريم

وشكرا للمرور
وكل شم نسيم
وانتو مبسوطين
مع مطابخ ومطاعم خورشيدكووووووووو

ليت الشباب يعود يوما
فاخبرة بما فعل المشيب

وعيرتنى بالشيب وهو وقارو ياليتها عيرتنى بما هو عار

السردين بالصفائح يكلوة اكلا
والفسيخ يرموة للاطفال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الفلاح الفصيح
ديباوى مميز
ديباوى مميز
الفلاح الفصيح


ذكر
عدد الرسائل : 466
العمر : 58
المزاج : ساعات وساعات
تاريخ التسجيل : 20/12/2008

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو   فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Icon_minitimeالسبت مايو 16, 2009 9:42 pm

بس خلاص
وباريت ليمونة
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو 1%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D9%8A%D9%86
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابن القاضى الكبير
ديباوى مميز
ديباوى مميز
ابن القاضى الكبير


ذكر
عدد الرسائل : 1748
العمر : 56
الموقع : https://debawy.yoo7.com/
المزاج : رااااايق والحمدلله
تاريخ التسجيل : 10/01/2009

فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو   فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو Icon_minitimeالسبت مايو 16, 2009 11:54 pm

لمونة بس

والعيش الطرى يا افندى

هتاكل حاااااااف

حرام عليك مش هتبطل شرب ماااااااااااء

شكرا لك يا فلاحنا الفصيح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بعد التجديد سلسلة مطاعم خورشيدكوووو
» طريقة عمل الكبدة الاسكندراني من مطاعم خورشيدكووووووووووووووووووووووو
» مطاعم خورشيد 3 ( وجبات الأسبوع)
» من بواقى عجل الشيراتون مطاعم خورشيدكوووووووو
» بورى مطاعم ومطابخ خورشيدكوووووو

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
-------------------------------- :: ديـبــــاوي الأســـــــري :: قسم المطبخ وأشهى المأكولات-
انتقل الى: