عدد الرسائل : 1748 العمر : 56 الموقع : https://debawy.yoo7.com/ المزاج : رااااايق والحمدلله تاريخ التسجيل : 10/01/2009
موضوع: فسخانى مطاعم خورشيدكووووووووووو الثلاثاء أبريل 21, 2009 9:25 am
انا النهاردة جبتلكم طريقه عمل الفسيخ والسردين بالصور شم النسيم كان امس والناس لازم تتغذى حلو
خليكو مع الصور
1:السردين
شكله لذيذ خليكم معاياااااااا
الخطو الاولى: سمك سردين نيلى كبير او متوسط
الخطوة الثانيه: نجيب ملح خشن (علشان يحفظه)+شطه+ليمون الخطوة الثالثه: نحط السردين فى اناء محكم يمكن غلقه بإحكام الخطوة الرابعه: نضع عليها كميه من الملح الخشن والشطه الخطوة الخامسه: نفضل نكرر العمليه (طبقه سردين وطبقه ملح) لحد لما نخلص الكميه الخطوة السادسه: نعصر لمونه ونحطها بالقشرة ونرش شويه ملح
الخطوة السابعه: نضع عليها كيس بلاستيك كعازل للهواء
الخطوة الثامنه: نقفل الإناء بإحكام ونتركه لمدة من اسبوع الى عشرة ايام ثم نفتح عليه بعد كدة نقدمه مع البصل(اخضر او ناشف) والخيار والخس حسب الطلب
وبالهنا والشفا
خليكم معايا فى الفسيخ الفسيخ اسهل من السردين بص ياسيدى بص ياستى بننشر السمك البورى فى الشمس لمدة يومين مغطى بشاش حتى لاتصله الحشرات ثم بعد ذلك يغطى بالملح الكثيف حتى لاتدخله بكتريا ولا عفن حتى يتم تخليله كماسبق فى السردين ولابد ان يغمر بالملح الكثيف ثم بعد ذلك عند تقديمه ينقع فى مياة ساخنه لتخفيف الملح ويغسل بالخل واليمون والزيت ويقدم طازجا الصـــــور اللـذيـــــــــذه
مع فحلين تلاتة بصل ويا حلاوة لو بصل اخضر
وكدة يبقى اية الينافص شوية عيش طريين من فرن الاخ علاء ومع مطابخ ومطاعم خورشيدكووو كل سردين وفسيخ وحلى يا حلو بالبطيخ بس اوعهة تنسى تغسل ايديك بالاريال نضافة اكيدة ولمونة جديدة والله لنكيد العوزال
أم مريم ديباوى مميز
عدد الرسائل : 938 العمر : 49 المزاج : هادئ تاريخ التسجيل : 25/12/2008
العوازل بيقولولك فسيخك كده مسمم أولا الطريقة تجيب البوري وتغسله على طول بماء دافي جاري مع غسل الخياشيم جيدا ووضعه في مصفاه حتى يتخلص من كل الماء وتخلط ملح خشن وشطة حمراء مطحونة وتضع كيس داخل علبة زجاج أو بلاستك وطبقة أولا ملح وشطه وتملا الخياشيم ملح وشطة ورش البوري كما فعلت في السردين وأخر طبقة رش كمية ملح وشطة أسكب طبقة زيت حتى تعزل عنه الهواء وتجعله طري أغلق الكيس بأحكام وضع شئ ثقيل فوقه وأغلق العلبة 15 أو20 يوم وبالهنا
تقبل مروري ولك وافر الاحترام والتقدير
خورشيد الرائد
عدد الرسائل : 2298 العمر : 73 المزاج : عادي تاريخ التسجيل : 22/12/2008
تحية لإبن القاضي الكبير لتذكره الفسيخ في شم النسيم على فكرة أنا اشتريت فسيخ يوم شم النسيم لكن مفيش حد في البيت بيأكله غيري للأسف معلهش أنا راجل دقة قديمة من أيام الفراعنة مازلت أحافظ على العادات والتقاليد كان شم النسيم زمان شم نسيم بجد واحنا صغيرين كانوا بيعلقوا شرش بصل على الباب مش عارف ليه وبعض الناس كانوا بيعملوا من أعواد القمح بسنابلها أشغال جميلة ويعلقوها أيضاَ على الأبواب وأيام الشباب الله يرحمك يا شباب ، كانت حديقة صنعاء أيام ما كانت صنعاء بجد من الصبح لغاية آخر النهار فكرتني بالذي مضى يا ابن القاضي المهم السردين وخاصة النيلي جميل والفسيخ أجمل وطريقة أم مريم رائعة .. لأنها مجربة تقبلوا تحياتي .
محمد فكري ديباوى مميز
عدد الرسائل : 1054 العمر : 41 الموقع : المدينة المنورة المزاج : الحمد لله تاريخ التسجيل : 20/02/2009
ايه الحاجات اللي تفتح النفس دي يابوعاصم حاجات تفتح النفس تغيب وترجع بحاجة جامدة قوي مطاعم ام مريم دخلت مطبخنا وبتعدل علينا ان ايه رأيك في التعديل يؤخذ به واللا دا نوع من انواع تبويظ الوجبة بتاعتنا انا مش مطمن لطريقة ام مريم حاسس ان وراها حاجة زي الفل يابو عاصم لك التحية
ابن القاضى الكبير ديباوى مميز
عدد الرسائل : 1748 العمر : 56 الموقع : https://debawy.yoo7.com/ المزاج : رااااايق والحمدلله تاريخ التسجيل : 10/01/2009
كلامك عالعين والراس وجبر الخواطر على الله اضافة جميلة وشكرا لكى على هذة المعلومات
الحاج الكبير قوى قوى ورئيس مجلس الادارة تحية مصبحة كدة بريحة فسيخ قالب ريحة المنتدى وانا اقول الكل بيدخل ويهرب بسرعة لية شكر لك والحمد لله ان رجعناك لايام الشباب
الاخ وصديق الكفاح بالمطابخ والمطاعم يا سيدى جبر الخواطر على الله بس فادتنا الفاضلة ام مريم
وشكرا للمرور وكل شم نسيم وانتو مبسوطين مع مطابخ ومطاعم خورشيدكووووووووو
ليت الشباب يعود يوما فاخبرة بما فعل المشيب
وعيرتنى بالشيب وهو وقارو ياليتها عيرتنى بما هو عار
السردين بالصفائح يكلوة اكلا والفسيخ يرموة للاطفال
الفلاح الفصيح ديباوى مميز
عدد الرسائل : 466 العمر : 59 المزاج : ساعات وساعات تاريخ التسجيل : 20/12/2008